Doğum Sonrası Kilo Verme ve Emziren Anneler için Diyet
Bu haftaki yazımızı doğum sonrası kilo vermek ve emzirme sürecinde diyet yapmak isteyen anneler için hazırladık. Yazımızı okuyup detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Ramazan Ayında Beslenme ve Kilo Verme
Ramazan ayında oruç tutmanın anlamı tamamen kişinin nefsini terbiye etmesi, Allah rızası için açlığa ve susuzluğa dayanması, durumu olmayan kişileri daha iyi anlamayı amaçlamaktadır.
Tok Tutan Pratik Diyet Yemekler
Kolay ve doyurucu fit tarif arayışındaysanız yazımızı ziyaret edebilir ve farklı öneriler keşfedebilirsiniz.
4000 Kalori Beslenme Programı ve Tavsiyeleri
4000 kalorilik beslenecekseniz ve ne yiyeceğinizi bilmiyorsanız yazımızı okuyun. Yazı içerisinde öneriler ve tavsiyeler bulabilirsiniz.
2500 Kalori Beslenme Programı ve Tavsiyeleri
2500 kalorilik diyet yapacaksanız ve ne yiyeceğinizi bilmiyorsanız, yazımızı okuyabilir ve bilgi edinebilirsiniz.
2000 Kalori Beslenme Programı ve Tavsiyeleri
Günlük 2000 kalori almanız gerekiyor ve ne yiyeceğinizi bilmiyorsanız, bu yazımızı okuyarak bilgi edinebilirsiniz. Böylelikle vücudunuzun ihtiyacı olan besinleri sağlıklı bir şekilde alarak kilo verebilirsiniz.
1500 Kalori Beslenme Programı ve Tavsiyeleri
Bu haftaki içeriğimizde 1500 kalorilik beslenme programı ve örnek 1500 kalorilik diyet listelerine yer verdik.
Bağırsağı Çalıştıran Besinler Nelerdir?
Sağlıksız yaşam, düzensiz beslenme alışkanlıkları veya rahatsızlık sonucu ortaya çıkan kabızlık ve şişkinlik hemen hemen herkesin sağlık sorunlarından biri. Bu hafta ise; Bağırsakları en hızlı ne boşaltır?, Bağırsakları boşaltmak için ne yemeli?, Tembel bağırsakları ne çalıştırır? gibi soruları cevapladık. İyi okumalar!
Demir Eksikliğinde Beslenme Önerileri
Bu haftaki yazımızı demir eksikliği üzerine yazdık. Yazımızın içeriğinde; Demir içeren besinler nelerdir?, Fazla limon tüketimi demir eksikliği yapar mı?, Demir yükseltmek için ne yapılmalı? ve Demir eksikliği olanlar nasıl beslenmeli? sorularının cevaplarını bulabilirsiniz. İyi okumalar dileriz.
Diyeti Bozmayan Yemekler
Bu haftaki yazımızda kilo vermeye yardımcı olan diyeti bozmayan yemekleri sizin için derledik. Enfes ve kalorisi düşük yemekleri sofranızdan eksik etmeyerek diyetinize devam edebilirsiniz. Özellikle diyetinize fayda sağlayan yemekleri akşam yemeğinde hazırlayabilirsiniz.
Vejetaryen Diyet için Beslenme Önerileri
Vejetaryen diyet, eti ve balığı hayatlarından çıkarmayı tercih edenler için mükemmel bir seçenektir. Bu yazıda, vejetaryen beslenmenin temel ilkelerine ve sağlıklı bir yaşam için nasıl uygulanabileceğine dair ipuçlarına göz atacağız.
Ofis Çalışanları için Sağlıklı Beslenme Önerileri
Ofis çalışanları için sağlıklı beslenme rehberi! İş yerinde enerjik ve zinde kalmak için pratik öneriler ve Roksi'nin çözümleri. İşte detaylar!
Diyet Yaparken Kuruyemiş Tüketimi Ne Kadar Olmalı?
Diyetinizde kuruyemiş tüketimi önemlidir. Doğru miktarlarda alarak dengeli beslenmeye katkı sağlayabilirsiniz. Detaylar bu haftaki yazımızda!
Kilo Aldırmayan Tatlılar
Bu haftaki içeriğimizde az kalorili diyet tatlı tariflerini sizin için hazırladık.
Sporcular Nasıl Beslenmeli?
Bu haftaki yazımız sporcuların beslenmesi üzerine hazırlanmıştır. Yazımızın içeriğinde; Spor yapan bir kişi nasıl beslenmeli?, Kas yapan biri nasıl beslenmeli?, Sporcular en çok ne yemeli?, Hızlı kas gelişimi için neler yemeli?, Sporcu ne içmeli?, Sporcu gıdaları nelerdir?, Sporcu sabahları ne yemeli?, Spordan sonra kas yapmak için ne yemeli?, Kasları en çok ne güçlendirir? gibi sporcu beslenmesinde merak edilenleri bulabilirsiniz. İyi okumalar dileriz.
Nasıl Kilo Alınır? Sağlıklı Kilo Alma Yöntemleri
Kilo almak istiyorum, kilo almak için ne yapmalıyım? Asla kilo alamıyorum ne yapmalıyım? endişesi taşıyanlar; doğal yollarla nasıl kilo alınır diye merak edenler bu yazıyı sizler için hazırladık. Kilo almanın vermek kadar tartışılması gereken konulardan biri olduğunu biliyoruz. Bu sebeple içeriğimizde kilo almanın yollarını derledik. Yazımızın içeriğinde zayıflığın sebeplerini ve sağlıklı bir şekilde kilo almanın yollarını bulabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.
Chia Tohumu ile Yapılabilecek Diyet Tarifleri
Chia tohumu ile ne yapabilirim; chia tohumu nasıl zayıflatır diye düşünenler bu yazıyı sizler için hazırladık. Chia tohumu, son zamanlarda zayıflamak için sıkça tercih edilen besinlerden biri haline gelmiştir. Bu yazımızda ise chia tohumu diyeti nedir, chia tohumu nasıl yenilir, chia tohumu nasıl kullanılır, chia tohumu ne işe yarar, chia tohumu nasıl kullanılır zayıflamak için ve chia tohumu tarifleri hakkında merak edilen bütün bilgileri bulabileceksiniz. Keyifli okumalar dileriz.
Diyeti Bozmayan İçkiler
Keyifli bir bahar akşamının vazgeçilmezi hafif hafif yudumlanan içkilerdir. Diyet sırasında içki içmek ve kilo ilişkisi merak edilen konulardan biridir. Sağlıklı beslenme ve kilo verme deneyiminize zarar vermeden düşük kalorili alkoller ile diyet sırasında kilo kontrolünüzü sağlamak ise mümkündür. Bu yazımızda alkol tüketimi, istikrarlı bir şekilde devam ettiğiniz diyet programınıza engel olmasın diye sizler için düşük kalorili alkolleri listeledik.
Gebelik ve Doğum Sonrası Beslenme Önerileri
Gebelik, anne ve bebeğin sağlığı için kritik değerler taşır. Bu yazımızda gebelik sürecinde beslenme önerilerine değineceğiz. İyi okumalar dileriz.
Aç Kalmadan Zayıflamak Mümkün mü?
Bu yazımızda aç kalmadan sağlıklı kilo vermenin püf noktalarına değineceğiz. Aç kalmadan zayıflamak mümkün mü? sorusunun yanıtını ayrıntılı bir şekilde yazımızda bulabileceksiniz. İçeriğimizin kilo verme yolunuzda size rehber olacağını ümit ediyoruz. İyi okumalar dileriz.
Hangi Diyet Sana Daha Uygun?
Kilosundan memnun olmayanlar, ideal kilosunu korumak, sağlıklı ve kalıcı bir beslenme alışkanlığı kazanmak isteyenler; bu yazıyı sizin için hazırladık! Bu yazımızda size uygun olan diyet listesini ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı için yapmanız gerekenleri bulabilirsiniz.
Protein Diyeti Nedir?
Protein diyeti nedir? Protein diyeti ne işe yarar? Protein diyeti kilo verdirir mi? gibi sorular aklınıza takılıyorsa ve protein diyeti ve protein ağırlıklı beslenme hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu yazımız sizin için.
Vejetaryen diyet nedir? Vejetaryen diyet nasıl yapılır?
Bu haftaki yazımızda gün geçtikçe popülerleşen vejetaryen beslenme şeklini anlatacağız. Yazının içeriğinde; Vejetaryen nedir? Vejetaryen kime denir? Vejetaryen ve vegan farkları? Vejetaryen türleri gibi konulara değinilecektir. İyi okumalar dileriz.
Ketojenik Diyet Nedir? Nasıl Yapılır?
Ketojenik diyet; karbonhidrat tüketiminin sınırlı olduğu, yüksek yağ içeriği olan bir beslenme şeklidir. Halk arasında keto diyet olarak da bilinir.
Aralıklı Oruç Nedir? (Intermittent Fasting)
If diyeti olarak da bilinen aralıklı oruç, yiyeceklerin tüketildiği zaman aralığını kontrol eden bir beslenme şeklidir.
Ramazanda Nasıl Kilo Verilir?
Ramazanda sağlıklı beslenerek zayıflayabileceğinizi biliyor muydunuz? Ramazan ayında oruç tutarken manevi olarak güçlenirsiniz.
Glutensiz Diyet Nedir? Glutensiz Diyet Nasıl Yapılır?
Çölyak hastalığı veya gluten intoleransı teşhisi konmuş biriyseniz glutensiz beslenmenin önemini duymuşsunuzdur. Bununla birlikte birçok kişi glutensiz bir diyetin nasıl uygulanacağından ve neleri içerdiğini bilmemektedir. Bu yazıda hep birlikte; Gluten nedir? Glutensiz diyet nedir? Glutensiz beslenmenin zararları var mı? Glutensiz diyeti kimler uygulayabilir? Glutensiz beslenme kilo verdirir mi? Gluten alerjisi olan insanlar için son derece önemli olan glutensiz beslenmeye dair bütün sorularınızın cevaplarını öğrenelim.
Probiyotiklerin Sağlığa 12 Faydası
Bağırsak sisteminin genel sağlık üzerinde son derece önemli etkileri bulunur. Hem sindirim hem de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde probiyotik konusuna her geçen gün daha da önem verilir. Özellikle bağırsak sağlığı üzerinde son derece önemli olan probiyotik kelimesi Yunancada sağlıklı yaşam için, canlı anlamlarına gelir.
İnsülin Direncinin Kilo Verme Üzerindeki Etkisi
Fazla kilolarınız varsa diyet yapmak ve düzenli bir egzersiz programı oluşturmak aklınıza gelen ilk seçenek olacaktır. Fakat insülin direnciniz varsa tüm bu adımlar işe yaramayabilir. İnsülin direncini ve kilo ile ilişkisini yakından inceleyelim.
Diyet Yemeğinizi Evinizde veya Ofisinizde İster Misiniz?
Taze malzemeler satın almak, lezzetli yemekler pişirmek, egzersiz yapmak ve dışarıda vakit geçirmek için zaman bulmakta zorlanıyor musunuz? Çoğu insanın, özellikle çocukları olanların, bunlardan herhangi birini yapmak için çok az boş zamanı var.
Aralık Ayında Tüketilmesi Gereken Yiyecekler
Aralık, hem yemek yapmayı sevenler hem de yemek yemeyi sevenler için yılın en verimli aylarından biridir. Aralık; brokoli, lahana, Brüksel lahanası, pırasa, narenciye ve bol miktarda kış yeşilliklerinin ortaya çıktığı anlamına gelir.
Karbonhidratlar Ne İşe Yarar?
Karbonhidratlar, canlılar için enerji veren temel besin kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır. Karbonhidratlar proteinlerin vücutta yapım ve onarımda kullanılmalarını sağlarlarken yağları metabolize etme görevleri vardır.
Dengeli Beslenme Nedir ?
Dengeli beslenme, bireylerin gün içinde tüketmeleri gereken tüm besin gruplarından vücutlarının ihtiyacı kadarını tüketmelerini kapsar. Dengeli beslenme eylemini gerçekleştirebilen bireyler sağlıklı ve dinç olurlar.
Dengeli Beslenme için Dikkat Edilmesi Gerekenler
Dengeli beslenmede başlıca dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi sebze ve meyve tüketimidir. Sebze ve meyve içerisinde barındırdığı lif oranı açısından insan sağlığı için son derece önemlidir.
Çikolata Zararlı Mıdır?
Tatlı denildiği zaman akıllara ilk olarak çikolata geliyor. Günümüzde beyaz çikolata, sütlü çikolata ve bitter çikolata başta olmak üzere pek çok farklı çikolata çeşidi insanlar tarafından sık sık tüketiliyor. Bir çeşit tatlı olması ve çeşitli tatlılarla birlikte kullanılmasıyla çikolata hayatımızın önemli bir noktasında yer alıyor.
Karbonhidratlar Zararlı mı ?
Tükettiğimiz besinler üç temel maddeden oluşmaktadır. Bunlar; proteinler, yağlar ve karbonhidratlar şeklindedir. Her temel maddeyle ilgili pek çok farklı soru sorulmaktadır. Bu yazımızda sizler için bu temel madde arasından karbonhidratlar üzerinde duracağız.
Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?
Bu yazımızda bağışıklıkta beslenmenin rolünü ele aldık ve bağışıklığı güçlendirme yöntemlerinden bahsettik.
Kilo Kontrolü Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sağlıklı
bir yaşam için dikkat edilmesi gereken pek çok farklı unsur vardır. Bu
unsurlardan biri de kilo kontrolü olarak bilinir. Kilo kontrolü; insan
vücudunun daha sağlıklı, daha formda ve daha uygun bir hale gelebilmesi için
uygulanan yöntemlere denir. Açıklamadan da anlaşılabileceği üzere kilo kontrolü
kilo vermek değil, vücudu daha sağlıklı bir hale getirmektir.
Glutensiz Diyet Nasıl Yapılır?
Özellikle çölyak hastalarının tercih ettiği glutensiz beslenme biçimi, artık birçok insan tarafından tercih edilmektedir. Biz de bu yazımızda glutensiz diyet nasıl yapılır, glutensiz beslenmenin faydaları nelerdir gibi sorulara yanıt verdik.
Diyet Yaparken Ne Yenir?
Birçok insan için diyet yapmak, oldukça zor bir süreç olarak görülmektedir. Diyet yemekler genellikle lezzetsiz veya az doyurucu gibi görülür. Fark edilmeyen alınan kilolar, kısa sürede verilmek istendiğinde çeşitli problemler ile karşılaşmak muhtemeldir. Bu yazımızda diyet yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattık.
Göbek Bölgesindeki Yağlardan Kurtulmak İçin Nasıl Beslenilmeli?
Pek çok kişide göbek çevresinde yağlanma görünmektedir. Görülen bu yağlanma hem sağlık hem de estetik kaygılar açısından kişiyi olumsuz etkilemektedir. Biz de kişiyi olumsuz etkileyen bu durumdan kurtulmak için bugünkü blog yazımızda göbek eritme diyetine yer verdik.
Tiroid Hastaları İçin Beslenme Önerileri
Tiroid sorunu pek çok kişinin ortak sorunu olmakla beraber tiroid bezlerinin yeteri kadar çalışmaması kişinin beslenmesi ve uykusunu etkilmektedir. Yaşam kalitesinde oldukça önemli olan bu iki nokta için biz de bugünkü blog yazımızda tiroid hastaları için beslenme ipuçlarına değinmek istedik.
Bugün Ne Yesem?
Bugün ne yesem? Herkesin kara kara düşündüğü günlük hayatta oldukça sorulan bu soruyu cevaplamak adına bugünkü blog yazımızı bu soru üzerine hazırladık.
Zayıflatan Çay Tarifleri
Kilo vermeye zaman hepimiz ihtiyaç duymaktayız. Bunun için de farklı farklı yöntemlere başvururuz. Son dönemlerde şifalı zayıflatan çay tarifleri oldukça revaçta. Hızlı zayıflatan çaylar kilo verme döneminde size yardımcı olmaktadır. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu çayları diyetinizi desteklemek için tüketebilirsiniz.
Birlikte Tüketilmemesi Gereken 11 Besin
Bazı alışkanlıklarımız bize bazı gıdaları birlikte tüketmeye mahkum ediyor. Oysa bu alışkanlıklarımızın aslında zararlı olduğunu bilsek belki de birlikte tüketmekten vazgeçebiliriz. Sağlık açısından bazı gıdaların birlikte tüketilmesi doğru değildir. Bu haftaki blog yazımızda bu gıdaların hangileri olduğunu size aktarmak istiyoruz.
Candida Diyeti Nedir? Kandida Tedavisinde Rolü Nedir?
Bu haftaki blog yazımızda sizinle ağızda, bağırsak yolunda ve vajinada görülen en yaygın mantar enfeksiyonu olan kandida mantarı hakkında bilgi vermek istiyoruz.
Diyabet Hastaları için Beslenme Önerileri
Diyabette beslenmenin sırrı sizler için hazır! Diyabet hastaları, diyabet diyeti yapması gereken hastalardır. Diyabet diyeti kısıtlayıcı bir diyet olmamakla beraber besleyici gıdalar bakımından zengin, meyve ve sebze içeren, tam tahıl ağırlıklı bir beslenme planıdır. Farklı besin gruplarından az miktarda tüketmeye odaklı bir beslenme biçimidir.
Gıda İntoleransı Nedir?
Bazı besinleri tükettikten sonra şişkinlik, hazımsızlık mı hissediyorsunuz? Bu yiyeceklere karşı intoleransınız olabilir. Alerji değil intolerans! Besin İntoleransı ya da duyarlılığı olarak da bilinen bu hastalığı blog yazımızda anlatmak istiyoruz.
Stresle Mücadele İçin Beslenme
Stres kişilerin yaşamını etkileyen bir etkendir. Kişilerin yaşam kalitesini düşürür ve dönemin en büyük sorunlarından biri olarak görülmektedir.
Sağlıklı Bir Şekilde Bir Ayda Kaç Kilo Verebilirim?
Fazla kilolarından kurtulmak isteyen, bunun için diyet yapmaya başlayanların ya da başlayacak olanların en çok merak ettiği soru bir ayda kaç kilo verebilirim? Bu sorunun cevabı; kişinin beslenme alışkanlıklarına, yaş, cinsiyet, başlangıç ağırlığı, kalori alımı, kalori açığı, antrenman temponuza ve metabolizmanız gibi onlarca farklı faktöre bağlıdır. İşte bu yüzden “ayda kaç kilo verilir?” sorusunun yanıtı kişiden kişiye değişmektedir.
Polikistik Over Sendromunda Beslenme Önerileri
Bu haftaki içeriğimizi, polikistik over sendromu ve beslenme üzerine hazırladık. Yazımızın içeriğinde; Polikistik over olan biri nasıl beslenmeli? Polikistik over hastaları için diyet listesi önerisi, polikistik over zayıflama diyeti, polikistik over beslenme listesi, pcos beslenme önerileri ve pcos için diyet hakkında ilgili açıklamalara ulaşabilirsiniz. İyi okumalar dileriz.
Pandemi Döneminde Sağlıklı Beslenmenin Yolları
Vaka sayılarında her geçen gün artış olması ile birlikte bağışıklık sistemi gün geçtikçe daha fazla önem kazanıyor.
Vitaminler Beslenmedeki Yeri
Vitaminler beslenme için önemlidir. Pek çok fayda sağladıkları için eksiklikleri birtakım problemlere neden olur. Bu haftaki blog yazımızda hangi besinlerden hangi vitamini alabileceğinizi ve vitaminler hakkındaki diğer detayları öğrenebilirsiniz.
Tatlı Krizi ile Başa Çıkmak İçin 10 Öneri
İstisnalar hariç 7’den 77’ye herkes tatlı gıdaları severek tüketir. Fakat tatlı diyet yapmayı engellediği için ve yedikçe daha çok yeme isteği getirdiği için sınırlandırılması gereken bir tüketim alışkanlığıdır.
Diyette Kaçamak Günü Nasıl Belirlenir?
Diyette kaçamak yapmak kaçınılmazdır. Diyet planı uygularken arada kendimizi şımartmak diyete devam etmeyi kolaylaştırır.
Yağ Yakımını Hızlandırmak İçin Öneriler
Vücuttaki fazla yağlar herkes için moral bozucu olabiliyor. Ayrıca bu yağlar bazen dirençli olabiliyor ya da beslenme ve yaşam şekli yüzünden bu yağlardan kurtulmak mümkün olmuyor.
Gluten Hassasiyeti Olanlar İçin Beslenme
Özellikle son zamanlarda glutensiz beslenme oldukça popüler bir yaşam biçimi haline geldi. Ürünlerin üzerinde gördüğümüz “gluten free” gibi ibareler birçoğunuzun dikkatini çekmiştir.
Diyeti Bozmayan 11 Karbonhidrat
Diyet yaparak kilo vermek isteyenlerin genel olarak yaptığı hata karbonhidratı hayatlarından tamamen çıkarmaktır. Oysa vücut için gerekli olan makro besin kaynaklarından biri de karbonhidrattır.
Protein İçeren Besinler Nelerdir?
Bu haftaki yazımızda; günlük alınması gereken protein miktarı ne kadar?, protein nelerde var? en çok protein hangi gıdalarda var?,en proteinli yiyecek nedir?, protein hangi besinlerde bulunur? gibi merak edilen soruları cevaplayacağız. İyi okumalar dileriz.
Diyete Başlayamayanlar İçin 6 Öneri
Beyninizi sürekli meşgul eden “Diyet yapmalıyım!” düşüncelere inanın ki diyet yapmaktan daha zor. Çünkü psikolojik olarak bu düşünce aklınızı meşgul ettikçe büyük bir pişmanlık da beraberinde geliyor.
Diyette Yapılan En Büyük Hatalar
Daha ince olmak ve fit bir bedene sahip olmak düşüncesi ile birlikte akla ilk gelenlerden biri diyet oluyor. Bu hassas konu pek çok kişinin yakın markajında olunca ortaya ne yazık ki yanlışlarda çıkıyor. Diyette hata yapmak sadece zayıflamaya engel olmuyor aynı zamanda sağlıksızlığı beraberinde getiriyor. Zayıflama uğruna yanlış uygulamalar ile vücudumuza eziyet edebiliyoruz. O yüzden bu yazıyı dilerseniz okuyun demek yerine mutlaka okuyun demeyi tercih ediyoruz!
Sağlıklı Beslenmede Öğün Planlaması Nasıl Yapılır?
İyi ve dengeli beslenmenin yolu iyi öğün planı yapmaktan geçiyor. Bunu her gün uygulayarak sağlıklı bir bedene sahip olabilirsiniz. Evde olduğunuzda ya da hayatın hengamesinde işe ve okula giderek sağlıklı beslenmeyi unuttuğunuzda kilo alma eğilimi de kendini belli etmeye başlar.
Su Tüketiminin Faydaları
Yaşamımızın en önemli parçası sudur. Aç kalmak belirli bir süre ile mümkün olsa da susuz yaşamak mümkün değildir. Bu yüzden su vücudumuz için değerli bir içecektir. Suyun faydaları saymakla bitmez. Yediğimiz besinleri sindirmek ve terlemek gibi pek çok vücut eylemi için suya ihtiyacımız vardır. Blog yazımızda suyun faydalarına ve “Su zayıflatır mı?” gibi sorularınızın cevaplarına yer vereceğiz.
Diyette Kuru Meyve Tüketimi
Diyet yaparken kuru meyve tüketimi sık sık yapılmaktadır. Çünkü kuru meyveler hem tok tutar hem de sağlıklıdır. Bu noktada “Diyette kuru meyve nasıl tüketilir?” sorusunu sormakta fayda var.
Dengeli Protein Tüketimi Neden Önemlidir?
Protein vücudumuzun temel yapı taşlarından biridir. Protein ağırlıklı diyetlerin insanlar tarafından çok tercih edilmeye başlanması ile birlikte proteinin önemi gündeme gelmeye başlamıştır. Bize bu haftaki blog yazımızda sizinle protein tüketiminin önemini ve protein tüketimine dair detayları paylaşmak istiyoruz.
Fit Olmak İçin Nasıl Beslenilir?
Fit olmak yaşam kalitesine etki eden ve insanın motivasyonunu yükselten bir durum. Belki fazlalıklarınız kimsenin umrunda olmayabilir ama sizin umrunuzda. Bunu biliyoruz!
Kahve Gerçekten Uyarıcı mı?
Kafein, metabolizmayı hızlandırma, egzersiz performansını geliştirme ve ruh halinizi yükseltme özellikleri dâhil olmak üzere vücudumuzda çeşitli etkilere sahiptir. Fakat kafein belki de en çok beyin üzerindeki, yani uyanıklık, konsantrasyon ve çalışmaya yönelik motivasyona yardımcı olması etkileri ile tanınmaktadır.
Dengeli Beslenmenin Önemi
Dengeli beslenme fiziksel ve ruhsal birçok hastalığın önüne geçmek için çok güçlü bir kalkan görevi görür. Dengeli beslenmek sağlığınızı riske atmadan yaşamaktır, sağlıklı yaş almanın keyfi hiçbir şey ile karşılaştırılamaz! Dengeli beslenmek istiyorsanız yiyecek çeşitliliğini artırmalısınız ve dengeli beslenmek için abur cubur yemeklerden uzak durmanız şart.
KASIMIN MEYVESİ CENNET HURMA
Adından da anlaşıldığı gibi, vücuda olan faydaları saymakla bitmeyen, kasım ayının göz bebeği cennet hurmaya bu ay ki sayımızda yer veriyoruz. Trabzon hurması olarak da bilinen bu meyve aslında Türkiye’ de özellikle Akdeniz bölgesinde yetiştirilmektedir.
OMEGA 3
Vücudumuz, enerjiyi besin grupları içerisinde en fazla yağlardan sağlar. Yağların birçok çeşidi ve çeşidine göre farklı farklı özellikleri vardır. İşte Omega-3 de bu yağ asitlerinden biridir. Birçok platformda duyduğumuz , okuduğumuz Omega-3 yağ asitleri vücutta üretilmeyen dışardan besinlerle alınması gereken önemli doymamış yağ asitleridir.
NEDEN ETİKET OKUMALIYIZ?
Birçoğumuz alış veriş esnasında aldığımız paketli ürünlerin yalnızca son kullanma tarihine bakmaktayız. Oysa alınan ürünün beslenme dengemizi koruması için bir diğer önemli faktör olan etiket okumayı da gerçekleştirmemiz gerekir.
MUTLULUK KAYNAĞIMIZ ÇİKOLATA
Çikolatanın mutlulukla olan ilişkisini sizler için gün yüzüne çıkarmaya niyetlendikJ Bildiğiniz gibi çikolatanın şeker içeriği pek çok kişide çikolatanın zararlı bir besin olduğu ve tüketilmemesi gerektiği algısına sebep olmaktadır. Oysa her besin gibi çikolatada tüketim miktar ve sıklığına bağlı olarak zararlı veya yararlı olabilmektedir.
Kararlıyım Bu Ramazan Ayını Kilo Almadan Tamamlayacağım!
Ramazan ayı ve ardından bayram, beslenme konusunda en dikkat edilmesi gereken dönem içersindeyiz aksi takdirde yaz tatili öncesi kendimizi aldığımız kilolar ile çok mutsuz hissedebiliriz. Kurulan ziyafet niteliğindeki iftar sofraları, sahur zamanında günü aç geçirmemek için bilinçsizce tüketilen karbonhidrat ağırlıklı gıdalar, ara öğün niyetine tüketilen tatlılar bu dönemi en az 4-5 kilo alarak geçirmemize neden olabilir.
Karın Yağlarımı İs-te-mi-yo-rum!
Yaş aldıkça yemeği seviyorsanız ve hele bir de kontrolsüz besleniyorsanız karın çevreniz, karın yan bölgelerinizde bulunan yağlar büyük problem oluşturmaya başlayacaktır. Vücudun yağ toplaması aslında zordur ama yağlandıysa o yağları yok etmek çok daha zor bir aşamadır. Fit bir vücuda sahip olmak herkesin hayalini kurduğu şeydir lakin unutmamak gerekir ki güzel olan hiçbir şeye kolay ulaşılamıyor, çabalamak gerekir.
Peynir Çeşitleri
Sabah kahvaltısı gün içersindeki yüksek enerjinizin anahtarı. Ama kahvaltıda neyi ne kadar yediğiniz de çok önemli. Türk kahvaltısının olmazsa olmazı peynir o kadar çeşitli ki ülkemizde, her gün farklı seçeneklerle çeşitlendirebilirsiniz sofranızı. Tek dikkat etmeniz gereken hangi peyniri ne kadar tüketeceğinizdir. Gelin hep birlikte göz atalım peynir çeşitlerinin içeriklerine:
Hiç Enerjim Yok ama Neden?
“Hiç enerjim yok ama neden?” diyorsanız yaşam şeklinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Halsizliğinizin arkasında bir sağlık sorunu yok ise “Enerji seviyenizi düşüren nedenler nelerdir?” sorusunun cevap belirleyerek, yaptığınız hatalı seçimlerden vazgeçebilirsiniz.
Lifli Gıdalar Tüketmeliyiz, Ama Neden?
Nasıl sağlıklı beslenebilirim diye araştırıyorsanız karşınıza sıklıkla çıkan bir cümle vardır, Lifli Gıdalar Tüketmelisiniz!
Şifa Deposu Çay Tarifleri
Özellikle de kış aylarında bol miktarda ve kolayca bulunabilen ayva; vitamin, mineral ve lif zenginliği ile tam bir şifa deposudur. Tam mevsimindeyken denemenizi tavsiye ederiz.
Tokluk Hissi Sağlayan Besinler
Protein kaynağı yumurta ile güne başlamak sizi öğlene kadar tok tutacaktır. Proteinlerin sindirimi uzun süreceği için kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur ve doygunluk hissettiren hormonların salgılanmasını artırır. Bu sayede uzun süre boyunca tok hissetmenize yardımcı olur.
Sağlıklı Yaşamın Anahtarı Kilo Kontrolü!
Hedefiniz kilo vermek mi? Sizin hikayeniz ne? Çocukluğunuzdan itibaren mi kiloluydunuz yoksa zamanla mı istemediğiniz mevcut kiloya ulaştınız?
Diyette Lezzetli Şeyler Yemek Mümkün Mü?
Bir yemeğin isminde diyet sözcüğü geçiyorsa genelde o yemeğin tatsız, tuzsuz olduğuna dair bir ön yargı oluşuyor ve birçok kişi o yemeğin tadına dahi bakmak istemiyor. Ne yazık ki o yiyecek ne kadar güzel olursa olsun isminin başına gelen tek bir kelime nedeniyle baştan mağlup sayılıyor.
Kilo Verememenizin 4 Nedeni
Zayıflamak için aslında tam olarak ne yapmamız gerektiğini biliyoruz; diyet ve spor yapmak. Bazen bu ikisini de çok iyi derecede sürdürdüğümüzü ve neden bir türlü başarılı olamadığımızı anlamlandıramıyoruz.
Emziren Anneler Kendinize İyi Bakın!
Ne mutlu size bebeğinizi kucağınıza aldınız, annesiniz artık. Sizi bekleyen, takip etmeniz gereken ne çok konu var değil mi? Nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Bırakın korkularınızı, endişelerinizi. İlk önemli görevinizi açıklıyoruz; Kendinize İyi Bakın!
Detoks ile Toksinlerden Nasıl Arınabiliriz?
Düzensiz-sağlıksız beslenme, stres, hava kirliliği, hareketsiz yaşam vücudumuzda kötü maddelerin, zehirlerin yani toksinlerin birikmesine neden olmaktadır. Detoks bize bu zehirlerin vücudumuzdan atılması konusunda yardımcı olan beslenme çeşididir.
İnsülin Direnci Nedir?
Az yemek yiyor ama kilo veremiyor musunuz? Yeterli yeseniz bile doygunluk hissetmiyor musunuz? Çabuk mu acıkıyorsunuz? Sık sık tatlı yeme isteği mi duyuyorsunuz? Tüm bunların sebebi insülin direnci olabilir.
Şeker yani glikozu enerji olarak kullanabilmemiz için insülin hormonuna ihtiyaç vardır. İnsülin, kas, yağ ve karaciğer gibi glikozu kullanan dokulara şekerin alınması ve kullanılmasını sağlayan, pankreastan salınan bir hormondur.
Yeşil Sebzeler
Bahar geldi. Yeşillikler daha bir yeşil artık. Ferah, taze, mis kokularıyla sofralarımızda daha fazla yer almaya başladılar bile. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin temeli olarak da düşünebileceğimiz yeşil sebzelerin lif oranları oldukça fazladır ve tok tutarlar. Sindirimi kolaylaştırarak, bağırsakların etkin çalışmasını da sağlarlar. Hem kilo problemlerimizi gidermek hem de sağlıklı bir beden için enginar, avokado, bakla, semizotu, taze fasulye, kuşkonmaz, biberiye, bezelye gibi sebzeleri sık sık tüketmeye özen göstermeliyiz.
Metabolizmayı Hızlandıran Besinler
Organların çalışması için vücudun gün boyu ihtiyaç duyduğu minimum enerji (kalori) değeri Metabolizma Hızıdır. Metabolizma hızı yüksek olanlar, düşük olanlara göre gün boyu daha fazla kalori yakar ve bu özellikle kilo verme döneminde önem kazanır. Metabolizmayı hızlandıran besinler ile gün içinde ekstra efor sarf etmeden yakacağınız kalori miktarını arttırarak, kilo vermek adına avantaj sağlayabilirsiniz.
Sağlığın Temeli Yeterli ve Dengeli Beslenme
Beslenme; vücudun büyümesi ve gelişmesi, dokuların yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin ögelerinin her birinin yeterli ve dengeli miktarlarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılmasıdır.
Yılbaşında Beslenme
2016 kimi için çok güzel bir yıl oldu, hedeflerine ulaşmayı başardı, planlarını gerçekleştirebildi. Kimi için bunun tam tersi.. Ve artık 2016 ya veda ediyoruz, yeni bir yıla giriyoruz. 2017 de hedeflerinizi artık ertelemeyi bırakın. Kilo vermek isteyenler, ertesi gün pişmanlık duymamak ve ilk adımı atmak adına buna yılbaşı gecesi yediklerinize dikkat ederek başlayabilirsiniz.
Hacmi Küçük Kalorisi Yüksek Olan Besinler ve Yağlı Tohumlar
Hacimleri küçük, kalorileri yüksek olan yağlı tohumlar bitkisel kaynaklı besinlerdir. Nedir bu yağlı tohumlar dersek Fındık, Ceviz, Badem, Antep Fıstığı, Kaju, Yer Fıstığı şeklinde sıralayabiliriz.
Yağlı tohumlar, suda eriyen B grubu vitaminlerinden Tiamin (B1 ), Riboflavin (B2 ), Niasin ve Folik Asit, yağda eriyen vitaminlerden ise E vitamininden zengindir. E vitamini kalp sağlığını korur, güçlü bir antioksidan olduğundan dolayı kanserden korumaya yardımcıdır.
Yaza Her Zaman Formda Girin!
Kış aylarında evde vakit geçirmek zevkli olabilir ; ancak yaza göre daha az hareket etmek ve metabolizmanızın soğuk iklime karşı kendini savunmaya almak için yavaşlamasıyla kilo almak kolaylaşır.
Posalı Besinlerin Tüketimini Artırın
Yeterli posa tüketimi bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı, kansere karşı koruyucu, acıkmayı geciktirmesi gibi olumlu etkiler sağlar.