1/2 çay bardağı esmer şeker veya 3 tatlı kaşığı bal
1 Çubuk Tarçın
3-4 Tane Karanfil
Yılbaşı Hindisi
MALZEMELER
4-5 kilo temizlenmiş hindi
Sos İçin;
2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı hardal
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tereyağı
Tuz
Hindi içi için;
1 dal defne yaprağı
1 dal biberiye
Tane karabiber
İç Pilav İçin;
2 su bardağı baldo bulgur
2 yemek kaşığı dolma fıstığı
2 yemek kaşığı suda bekletilmiş kuş üzümü
2 adet kuru soğan
2 su bardağı su
Karabiber, tuz, yenibahar
Zeytinli Rulo Ekmek
Malzemeler
Hamur için;
1 çay bardağı süt
1 yumurta beyazı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Alabildiği kadar kepek un
İçi İçin;
1 silme yemek kaşığı domates salçası
1 silme yemek kaşığı biber salçası
1 tutam taze kekik
2 yemek kaşığı ezilmiş zeytin
Zeytinyağı
Üzeri İçin;
Çörek otu
Haşhaş
1 adet yumurta sarısı
Şalgamlı Buğday Salatası
Malzemeler;
1 su baradğı buğday
3 su bardağı şalgam suyu
4 adet kornişon turşu
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
½ demet nane
Sos İçin;
¼ adet limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı mısır
Fındıklı Fit Tiramisu Toplar
Malzemeler
1 su bardağı süzme yoğurt
1,5 su bardağı yulaf ezmesi
1 çay bardağı süt
½ çay bardağı bal
1 yemek kaşığı granül kahve
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kakao
Üzeri İçin
Hindistan cevizi
Fındık parçacıkları
Hindi Burger
Malzemeler
Hindi Köfte için;
350 gram hindi kıyma
1 yumurta
1 kapya biber
1 yeşil biber
1 küçük soğan
1-2 diş sarımsak
Kekik
Çok az kimyon
Karabiber
Ceviz & Zeytin & Biberiyeli Focaccia
Malzemeler
650 gram kepekli un
375 gram su
80 gram zeytinyağı
12 gram tuz
Üzeri için:
200 gram ceviz
4-5 dal taze biberiye
Pancarlı Detoks Çorbası
Pancarlı Detoks Çorbası
Malzemeler (4-6 kişilik)
1 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
2 adet orta boy pancar
1 adet orta boy patates
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köri
Tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 litre sıcak su
Biber ve domates salçası
Hazırlanışı
Patates ve pancarın kabuklarını soyup rendeleyin.
Soğan, sarımsak, zeytinyağ, baharatları ve suyunu ilave edip iyice karıştırın.
Yüksek ateşte, özellikle pancarlar yumuşayana kadar pişirin.
Çorba piştikten sonra dilerseniz el blenderı ile çekip pürüzsüz bir kıvam elde edin. Afiyet Olsun!
Ispanak Yatağında Fellah Köfte
Ispanak Yatağında Fellah Köftesi
Malzemeler
1 buçuk su bardağı ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 yumurta
Tuz
1 demet ıspanak
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
Nane
Zeytinyağ
Hazırlanışı
Bulguru ve irmiği karıştırıp üzerine sıcak su ilave ederek üzerini kapatalım.
Şişen bulgura yumurta ve tuz katıp iyice yoğuralım, köfte şekli verip suda haşlayalım ve süzelim.
Kuru soğanı ve sarımsak yemeklik doğrayıp yağda kavuralım içine doğranmış ıspanağı katıp suyunu çekinceye kadar pişirelim. Ispanağı servis tabağına alalım.
Zeytin yağ da domates ve biber salçasını kavuralım, içine köfteleri katıp karıştıralım, baharatları ilave edip altını kapatalım.
Soslu köfteleri ıspanağın üzerine dizelim. Afiyet olsun!
Karnabahar Pizzası
Karnabahar Pizzası
Malzemeler
Pizza tabanı için:
– 1 ufak boy karnabahar – 1 yumurta – Bir tutam maydanoz, dereotu – 2 kaşık labne peyniri veya o miktarda eriyebilen bir peynir çeşidi – İstenilen baharatlar
Pizza sosu için
– 1-2 domates rendesi – 1 tatlı kaşığı biber salçası – Tuz, karabiber, kimyon, kekik, vs.
Üzerini süslemek için
– Yeşil biber – 2 kibrit kutusu peynir – Kırmızı soğan, vs.
Hazırlanışı
Ufak boy karnabaharı iyice yıkayıp, çiçek çiçek ayırın. Bir robota koyarak, pilav şeklinde getirin.
Pirinç haline getirdiğiniz karnabaharı, kaynar suda 15 dakika kadar haşlayın. Sonra sudan çıkarıp suyunu iyice süzün. Tülbent kullanabilirsiniz
Suyundan arındırılan karnabaharı hamur haline getirin. İçine yumurta, incecik doğranmış maydanoz, dereotu, biraz labne ve istediğiniz baharatları ekleyerek karıştırın. Yapışmayan bir tepsiye karnabaharlı taban hamurunu güzelce, sıkı sıkı yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, rengi hafif dönene kadar (20 dakika) bekletin.
Domates rendesinin içine, sarımsak, biber salçası ve baharatlar ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Fırından çıkan pizza tabanının üzerine sürün. Üzerine de istediğiniz pizza malzemesini dizip, 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Yanında yoğurt veya ayranla ikram edebilirsiniz.
Yumurtalı Biber Çanakları
Yumurtalı Biber Çanakları
Malzemeler
Renkli dolmalık biberler
Yumurta
Yağsız Peynir
Maydonoz, dereotu
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Kırmızı biberlerin içini boşaltıp, uzunlamasına ikiye bölünüz.
Biberlerin içlerine peynir, maydanoz, dereotu ve baharatları birlikte harmanlayıp doldurun, üzerlerine yumurtanızı kırın.
200 derece fırında, yumurtalar pişene kadar tutun.
Afiyet Olsun!
Kara Buğdaylı Yeşil Mercimek Salatası
Kara Buğdaylı Yeşil Mercimek Salatası
Malzemeler
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 su bardağı haşlanmış karabuğday
1 su bardağı mısır
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 bağ taze soğan
1 bağ dereotu
2 diş rendelenmiş sarımsak (isteğe bağlı ama çok yakışıyor)
Karıştırdıktan sonra ince kıydığımız dereotu, soğan eklenerek karıştırılır.
Limon ve nar ekşisi de ilave edebilir. Afiyet Olsun!
Keçi Boynuzlu Muffin
Malzemeler
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı keçi boynuzu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Tatlı kaşığı kakao
2 yumurta
3/4 su bardağı kepekli un
Hazırlanışı
Süt, keçi boynuzu ve kakaoyu bir kaba alın.
Kıvama gelene kadar karıştırın.
Yumurta ve yağı ekleyin karışıncaya dek çırpın.
En son kepekli unu, vanilyayı ve kabarma tozunu ekleyin.
Kıvama gelen harcı muffin kaplarına doldurun.
200 derecelik fırında yarım saat pişirin.
Kereviz Çanağı
Kereviz Çanakları
Malzemeler ( 4 kişilik )
2 adet kereviz,
2 adet havuç,
2 adet patates,
200 gr. bezelye,
250 gr. arpacık soğan,
tuz,
2 adet portakal
1 limonun suyu,
Yarım demet dereotu,
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Hazırlanışı
Limonun suyunu sıkıp su dolu bir kaseye ekleyin.
Kerevizleri ikiye ayırıp ortalarını oyarak çanak şeklini verin ve kararmaması için limonlu kaseye alın.
Tencerenizde zeytinyağ ile arpacık soğanını kavurun, küp küp kesilmiş havuçları ekleyerek hep birlikte kavurmaya devam edin.
Kasede limonlu suda bekleyen kerevizlerinizi pişen malzemelerinize dahil edin ve kerevizlerin üzerini geçecek kadar su ilave edin,
Kerevizler pişmeye yakınken küp küp kesilmiş patateslerinizi ilave edin.
Bezelyelerinizi de peşi sıra ekleyin ve kısık ateşte pişirin
Ocağı kapatmanıza 3-4 dk. kala portakal suyunu ilave edin.
Pişince tuzunu ilave edip dinlenmeye alın.
Kereviz çanaklarınızı tepsiye dizin, bezelye, patates, havuç, arpacık soğanından oluşan karışımı çanaklara yerleştirin ve dereotunu üzerlerine serpiştirin. Soğuk ikram ediniz. Afiyet olsun.
Sebzeli Kinoa Salatası
Sebzeli Kinoa Salatası Malzemeler (1 kişilik)
•1/2 su bardağı kinoa
•1/2 su bardağı haşlanmış nohut
•1/4 demet maydanoz
•1/4 demet dereotu
•3 adet cherry domates
•1/2 adet orta boy havuç
•1/2 adet orta boy salatalık
•1/2 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
Sosu için:
•1 yemek kaşığı zeytinyağı
•2 yemek kaşığı limon suyu
Kuru Meyveli Yulaflı Kurabiye
Malzemeler
7-8 adet kuru kayısı
5 adet kuru incir
Yarım kase kuş üzümü
Yarım kase badem
Yarım kase fındık
1 kase yulaf ezmesi
2 Adet yumurta
Keten Tohumlu Kraker
Malzemeler
1 su bardağı keten tohumu
1 adet kırmızı kapya biberi
2 diş sarımsak
100 gr bardağı kurutulmuş domates
2 dal yeşil soğan
2 dal taze kekik
2 dal taze fesleğen
2 dal taze biberiye
Tuz
Karabiber
Nohut Salatası
Malzemeler
2 su bardağı nohut
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
3-4 adet kornişon turşu
4 adet kapya biber
5 adet çarli biber
Sos için
2/3 çay bardağı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Sütlü Maş Çorbası
Malzemeler
Yarım su bardağı maş fasulyesi
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı süt
5 su bardağı su
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Kuru Kayısılı Hindi
Kim demiş hindi eti sert, kuru, tatsız olur diye. Lezzetli, düşük kalorili ve oldukça besleyici yemeğimizin malzemelerini ve yapılışını sizlerle paylaşalım.