Keten Tohumlu Kraker
Malzemeler
- 1 su bardağı keten tohumu
- 1 adet kırmızı kapya biberi
- 2 diş sarımsak
- 100 gr bardağı kurutulmuş domates
- 2 dal yeşil soğan
- 2 dal taze kekik
- 2 dal taze fesleğen
- 2 dal taze biberiye
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
Kullanacağımız keten tohumları bir kaseye alalım ve iki bardak ılık su ekleyelim. Keten tohumlarının yumuşaması için 2 saat bekletelim. Kurutulmuş domatesleri, yeşil soğanı, taze kekik, fesleğen ve biberiyeyi ince ince doğrayalım. Bir kaba alarak karıştıralım. Yumuşamaya bıraktığımız keten tohumlarını süzerek diğer malzemeler ile karıştıralım. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirelim ve üzerine hazırlamış olduğumuz harcı ilave edip yayalım. Bıçak yardımı ile kare kare şeritler çizelim ve önceden ısıtılmış 120 derece fırında pişirmeye bırakalım. Yaklaşık iki saat pişirelim. Soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet Olsun.